rusieccy_homepage_logo_main

PIZZA Z BOCZNIAKA (mała)

SKŁADNIKI

  • 250g boczniaka,
  • ser,
  • przyprawy i dodatki wg uznania (szynka; papryka; kukurydza; ogórek; mięso; oliwki),
  • ciasto gotowe.

PRZYGOTOWANIE

Ciasto można zrobić samemu, potrzeba: 1,5 szklanki mąki, 2-3 łyżki oleju, 30g drożdży, sól, woda.

Przygotowanie ciast: drożdże połączyć z 2-3 łyżkami mleka, kilka minut wcześniej, do tego dodać mąkę, sól, olej i wyrobić, gdy jest zbyt gęste dodać trochę wody aby lekko się wyrabiało. Grzyby umyć, pokroić w paski, podsmażyć na oleju do odparowania wody, dodając sól.

Przestudzić, rozłożyć na cieście, dołożyć dodatki wg uznania, posypać serem startym i zapiec w piekarniku lub w mikrofali.

Pizzę pieczemy ok. 30 minut w temp. 180-2000C.

ZDJĘCIE DANIA
Logo Boczniak Rusieccy

GOSPODARSTWO ROLNE
UPRAWA GRZYBÓW I GRZYBNI
PRZEMYSŁAW RUSIECKI
WOLA ŁASKA 57 A
98-100 ŁASK

NR KONTA: 56 9263 0000 0512 6928 2005 0101

Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA AMATORSKA
+48 43 675 35 15
+48 500 855 246
Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA TOWAROWA
+48 43 675 35 15
+48 507 152 803
Boczniak Rusieccy telefon
Skup słomy
+48 43 675 35 15
+48 507 152 804
Gospodarstwo Rusieccy