rusieccy_homepage_logo_main

A’LA SCHABOWY

SKŁADNIKI

  • 5-10 kapeluszy boczniaka,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • łyżeczka vegety lub soli,
  • tłuszcz.

PRZYGOTOWANIE

Składniki:- 5-10 kapeluszy boczniaka, 2 jajka, bułka tarta,  łyżeczka vegety lub soli, tłuszcz.

Można również wzbogacić panierkę o płatki migdałów i sezamu, w proporcjach  (3 łyżki bułki tartej, 2- łyżki płatki migdałów, 1- łyżka sezamu)

Kapelusze umyć pod bieżącą wodą. Jajka rozbić z vegetą, kapelusze obtoczyć w jajku i w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano.

 

 

ZDJĘCIE DANIA
Logo Boczniak Rusieccy

GOSPODARSTWO ROLNE
UPRAWA GRZYBÓW I GRZYBNI
PRZEMYSŁAW RUSIECKI
WOLA ŁASKA 57 A
98-100 ŁASK

NR KONTA: 56 9263 0000 0512 6928 2005 0101

Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA AMATORSKA
+48 43 675 35 15
+48 500 855 246
Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA TOWAROWA
+48 43 675 35 15
+48 507 152 803
Boczniak Rusieccy telefon
Skup słomy
+48 43 675 35 15
+48 507 152 804
Gospodarstwo Rusieccy