Aktualności

Czytaj

26
11
Wartości boczniaka


Wartość odżywcza oraz potencjalne zastosowanie jako dodatków do żywności owocników Pleurotus.   Aneta Sławińska Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów […]




Czytaj

02
07
Książka „Smaki boczniaka”


Książka „Smaki boczniaka” dostępna w wydawnictwie naukowym Bogucki. www.bogucki.com.pl Książka „Smaki boczniaka” z naszą obwolutą dostępna u nas wraz balotem […]




Czytaj

31
01
Takich pieczarek i boczniaków jeszcze nie jedliście


W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski obalił mit o rzekomej bezwartościowości grzybów.




Czytaj

25
01
Boczniaki zamiast mięsa. Dlaczego warto je jeść.


Jaka jest geneza słowa hamburger? Czy boczniakami można zastąpić mięso w burgerze? I jakie są wartości odżywcze grzybów?




Czytaj

27
05
Boczniak tym grzybem się nie zatrujesz


Czy boczniak zdetronizuje pieczarkę? Może tak się stanie, bo coraz więcej Polaków przekonuje się do tego smacznego i zawierającego wiele […]




Czytaj

28
02
Dzień dobry w sobotę


Sałatka, schabowy, flaczki i wiele innych przepisów, a wszystko z boczniaka. Bo boczniak to bardzo smaczny i bardzo zdrowy grzyb, […]




Czytaj

02
11
Rok w ogrodzie


Późną jesienią, kiedy inne grzyby powili znikają z polskich lasów na scenę wstępuje boczniak. Wilgoć i światło stwarzają warunki idealne […]




Czytaj

26
09
Rok w ogrodzie – Grzyby na działce


Dostałem w prezencie owoc dyni. Prawdziwa miss wagi super ciężkiej. Waży 38 kilogramów i urosła w jednym z ogrodów w […]