Aktualności

Czytaj

23
11
Smaczne, zdrowe, nietypowe


W dniu 23.11.2022 w programie Agrobiznes mieliśmy przyjemność przybliżyć nieco informacji na temat boczniaków.




Czytaj

10
11
Grzyby jak ostrygi


W dniu 10.11.2022 mieliśmy przyjemność gościć Telewizję TVP w naszym gospodarstwie.




Czytaj

23
10
Domowa uprawa boczniaków


Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z Anną Rusiecką, który przybliży szczegóły domowej uprawy boczniaków.




Czytaj

17
10
Odporność i dobry nastrój z kapelusza


Sezon grzybowy rozpoczęty. Chodźmy na grzyby, zbierajmy je ostrożnie…




Czytaj

05
10
Najzdrowsze grzyby na świecie


Choć na świecie istnieje ponad pięć milionów różnych odmian grzybów, tylko garstka z nich nadaje się do jedzenia. Mimo wszystko […]




Czytaj

29
04
Boczniaki z grilla


Składniki: 6-10 boczniaków vegeta lub sól 100g tartego sera mozzarella lub inny preferowany ser oliwa Przygotowanie: Boczniaki lekko panierować w […]




Czytaj

25
03
Właściwości lecznicze boczniaka w utrzymaniu naturalnej odporności organizmu


Właściwości lecznicze boczniaka w utrzymaniu naturalnej odporności organizmu




Czytaj

25
02
Boczniak jako żywność funkcjonalna


Boczniak jako żywność funkcjonalna




Czytaj

10
12
Boczniaki według Piotra Kucharskiego


Grzyby boczniaki są nie tylko smaczne, ale także bardzo wartościowe, bo kryją w sobie sporo witamin, minerałów i nienasyconych kwasów […]




Czytaj

19
01
Rok w ogrodzie


Późną jesienią, kiedy inne grzyby powili znikają z polskich lasów na scenę wstępuje boczniak. Wilgoć i światło stwarzają warunki idealne […]




Czytaj

26
11
Wartości boczniaka


Wartość odżywcza oraz potencjalne zastosowanie jako dodatków do żywności owocników Pleurotus.   Aneta Sławińska Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów […]




Czytaj

02
07
Książka “Smaki boczniaka”


Książka “Smaki boczniaka” dostępna w wydawnictwie naukowym Bogucki. www.bogucki.com.pl Książka “Smaki boczniaka” z naszą obwolutą dostępna u nas wraz balotem […]




Czytaj

31
01
Takich pieczarek i boczniaków jeszcze nie jedliście


W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski obalił mit o rzekomej bezwartościowości grzybów.




Czytaj

25
01
Boczniaki zamiast mięsa. Dlaczego warto je jeść.


Jaka jest geneza słowa hamburger? Czy boczniakami można zastąpić mięso w burgerze? I jakie są wartości odżywcze grzybów?




Czytaj

27
05
Boczniak tym grzybem się nie zatrujesz


Czy boczniak zdetronizuje pieczarkę? Może tak się stanie, bo coraz więcej Polaków przekonuje się do tego smacznego i zawierającego wiele […]




Czytaj

28
02
Dzień dobry w sobotę


Sałatka, schabowy, flaczki i wiele innych przepisów, a wszystko z boczniaka. Bo boczniak to bardzo smaczny i bardzo zdrowy grzyb, […]




Czytaj

26
09
Rok w ogrodzie – Grzyby na działce


Dostałem w prezencie owoc dyni. Prawdziwa miss wagi super ciężkiej. Waży 38 kilogramów i urosła w jednym z ogrodów w […]