rusieccy_homepage_logo_main

KOTLET MIELONY Z BOCZNIAKIEM

SKŁADNIKI

  • 0.5 kg mięsa mielonego,
  • 0.5 kg boczniaka,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • panierka – bułka tarta lub przyprawy,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawy,
  • masło,
  • olej,

PRZYGOTOWANIE

Grzyby podsmażyć z cebulą na maśle, posolić, zblendować, dodać do mięsa mielonego, dodać jajka, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić całość. Formować kotlety, obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Panierka do kotletów (3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki migdałów, 1 łyżka sezamu).

ZDJĘCIE DANIA
Logo Boczniak Rusieccy

GOSPODARSTWO ROLNE
UPRAWA GRZYBÓW I GRZYBNI
PRZEMYSŁAW RUSIECKI
WOLA ŁASKA 57 A
98-100 ŁASK

NR KONTA: 56 9263 0000 0512 6928 2005 0101

Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA AMATORSKA
+48 43 675 35 15
+48 500 855 246
Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA TOWAROWA
+48 43 675 35 15
+48 507 152 803
Boczniak Rusieccy telefon
Skup słomy
+48 43 675 35 15
+48 507 152 804
Gospodarstwo Rusieccy