rusieccy_homepage_logo_main

PULPETY

SKŁADNIKI

  • 0.5 kg mięsa mielonego,
  • 0.5 kg boczniaka,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • panierka – bułka tarta lub przyprawy,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawy,
  • masło,
  • olej,

PRZYGOTOWANIE

Pulpety można przygotować tak samo jak kotlety mielone. Zamiast kotletów formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony.

Sos do pulpetów:
- woda
- marchewka, seler starte na tarce
- sól
- pieprz
- 1 łyżka mielonego siemienia lub mąka do zagęszczenia sosu

Obsmażone pulpety wkładamy do sosu i dusimy do miękkości. Jeśli trzeba zagęszczamy mielonym siemieniem lnianym lub mąką, zagotować można dodać pokrojony koperek lub trochę kechupu lub pomidor.

ZDJĘCIE DANIA
Logo Boczniak Rusieccy

GOSPODARSTWO ROLNE
UPRAWA GRZYBÓW I GRZYBNI
PRZEMYSŁAW RUSIECKI
WOLA ŁASKA 57 A
98-100 ŁASK

NR KONTA: 56 9263 0000 0512 6928 2005 0101

Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA AMATORSKA
+48 43 675 35 15
+48 500 855 246
Boczniak Rusieccy telefon
UPRAWA TOWAROWA
+48 43 675 35 15
+48 507 152 803
Boczniak Rusieccy telefon
Skup słomy
+48 43 675 35 15
+48 507 152 804
Gospodarstwo Rusieccy